• 14
  • mart.
produse-profesionale-de-curatenie

Pericolul ce exista in locuinta noastra in lipsa unei igienizari complete

Prezenta microorganismelor vii se gaseste in intreg mediul nostru inconjurator, incepand de la apa, aer, sol, obiecte si chiar pe fiinte. Acestea sunt bacterii, virusi, fungii ce sunt definite drept niste celule vii, cu structura specifica, un metabolism propriu si capacitate de inmultire. Observarea lor se poate face numai la microscop deoarece dimensiunile lor sunt sub limita vizibilitatii umane.

Existenta lor este recunoscuta ca fiind responsabila pentru producerea mai multor boli sau afectiuni, incepand de la cele mai inofensive pana la cele care sunt foarte periculoase organismului uman. De mici, am fost educati sa respectam mai multe reguli de igiena care sa ne protejeze in lupta cu bacteriile si cu efectele acestora; insa intrebarea este: cum le putem face fata cu adevarat germenilor si microbilor din locuinta?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca locuinta noastra poate prezenta o sursa reala de microbi ce au o capacitate uimitoare de a rezista la nivelul suprafetelor, in praful pe mobilier, podea, in aparatele de aer conditionat sau in bai. Ei bine, raspunsul este unul foarte simplu: servicii de curatenie care va ofera o curatenie si igienizare profesionala.

Curatenia casnica obisnuita pe care o cunoastem cu totii nu este cea mai eficienta in acest sens deoarece se vorbeste, in primul rand de o lipsa a produselor si echipamentelor profesionale, iar in al doilea rand, tehnica profeionala de curatenie nu este stapanita la fel de bine precum este in cazul specialistilor in domeniu.

Locurile din casa cu cel mai mare numar de microbi

Cele mai multe persoane au tendinta de a crede ca cei mai multi virusi se gasesc in baie, insa specialistii contrazic, precizand ca bucataria sustine cel mai bine dezvoltarea germenilor care fac posibila infestarea cu cele mai periculoase maladii. Temperatura ridicata, precum si nivelul ridicat de umiditate sporesc multiplicarea acestora, determinand mai ales ca pe timpul verii alimentele sa se altereze mai usor daca nu sunt depozitate corespunzator. Cea mai raspandita infectie de tip alimentar este salmonella care poate fi adusa foarte simplu, odata cu cumparaturile, in special cand depozitam inadecvat carnea cruda, oule, produsele lactate sau legumele.

Si baia poate reprezenta o sursa de infectii, aici concentrandu-se 25% din microorganismele vii, ele aflandu-se pe toate suprafetele existente in aceasta incapere. Infectiile ce se pot produce din baie incep de la cele superficiale ale pielii pana la afectiuni severe, cum este septicemia sau meningita.

In covor se gasesc de 4000 de ori mai multe bacterii decat pe capacul de toaleta. Aspiratorul are capacitatea de a le indeparta doar partial. Pentru rezultate mai eficiente sunt necesare aspiratoarele ultraperformante cum sunt cele cu tehnologie bazata pe folosirea ultravioletelor sau alte produse profesionale care sunt extrem de scumpe.

De asemenea, multe alte locuri banale din locuinta ta carora nu le-ai acordat niciodata o atentie serioasa atunci cand faceai curatenie pot constitui adevarate focare de infectie. Spre exmplu, intrerupatoarele sau draperiile trebuie spalate si igienizate corespunzator periodic pentru a se evita pe cat posibil adunarea unei cantitati prea mari de praf care ar determina, astfel, posibilitatea de a dezvolta mai multe tipuri de alergii.

Toate acestea pot parea pentru unii aspecte inofensive care nu necesita o preocupare prea mare, lucru total gresit. Este important sa nu mai avem tendinta de a compara situatia cu timpurile de demult, atunci cand toate acestea nu reprezentau un real pericol deoarece sunt foarte multe detalii care s-au schimabt de atunci. In primul rand, bacteriile au evoluat, reusind ca astazi sa poata fi responsabile de producerea unor afectiuni serioase. Suprafetele pe care se pot depune sunt unele cu un grad mai ridicat de atragere si dezvoltare pentru ele si cel mai important – vulnerabilitatea noastra este una mult mai ridicata.

Pe fondul tuturor acestor chestiuni, necesitatea de a apela la o firma de curatenie profesionista devine tot mai mare. Increderea in capacitatea lor de a igieniza si dezinfecta corespunzator fiecare suprafata din locuinta nu ar trebui pusa la indoiala deoarece si-au dovedit eficienta de fiecare data cand au fost solicitate.

admin administrator

Leave A Comment