• 14
  • mart.
servicii-complexe-de-curatenie

Cum poate influenta casa in care traim starea de spirit?

Acasa este pentru fiecare locul unde se simte in largul sau si unde se intoarce mereu cu drag. Sau asa ar trebui sa fie. Ce se intampla insa cand locuinta ta a devenit un spatiu neingrijit, murdar, cu tot felul de probleme de functionalitate sau estetice?

Ei bine, conform studiillor, locuitul pe termen lung intr-o astfel de casa poate determina instalarea unei stari de depresie moderate, insa extrem de persistente. Initial, te vei simti fara chef de viata, te vei confrunta cu insomnii si tulburari ale apetitului ca mai apoi, sa cazi in haul adanc al depresiei. Explicatia este simpla, casa fiind pana la urma locul unde ar trebui sa te simti cel mai confortabil, care trebuie sa iti creeze conditiile prielnice pentru a te incarca pozitiv dupa o zi petrecuta la munca.

Daca o casa murdara poate conduce la depresie, partea buna este ca a te ingriji cate putin in fiecare zi de locuinta ta este una dintre cele mai simple si placute activitati care tin la distanta starile negative si gandurile negre.

Ce poti face in acest sens? Ei bine, mai jos iti oferim cateva sfaturi cu privire la ce poti face pentru ca locuinta ta sa aiba o influenta pozitiva asupra ta.

Incearca sa nu lasi dezordine in urma ta

Cu siguranta vei gasi 15 minute in fiecare zi pentru a face turul casei si a pune lucrurile la locul lor. Dezordinea este adesea vinovata pentru disconfortul psihic pe care il resimtim. Nu ne referim neaparat la cat de „luna” este casa, ci la senzatia pe care o ai atunci cand intri intr-o camera. Iti place ceea ce vezi?

Extra sfat – arunca sau da cuiva lucrurile pe care nu le mai folosesti, pentru ca nu fac altceva decat sa incarce incaperile si sa deranjeze estetic.

Apeleaza la mici trucuri pentru a imbunatati aspectul casei

Atunci cand faci schimbari mici si dese, nu neaparat costisitoare, te simti mai implinit si capeti o stare de buna. Astfel, vei alunga starile depresive, pe cale sa se instaleze. Nu trebuie sa recurgi la schimbari drastice, cum ar fi reamenajarea spatiului. Este suficient sa muti locul unei piese de mobilier sau sa pui pe masa o vaza cu flori pentru a schimba in bine aerul unei incaperi.

Lasa lumina sa patrunda in casa ta

Studiile au demonstrat ca locuintele slab luminate sau chiar obscure influenteaza negativ starea de spirit. Asta pentru ca lumina actioneaza asupra organismului nostru in mai multe modalitati, in principal stimuland anumiti hormoni si producand diverse reactii chimice. Trage draperiile complet astfel incat casa sa fie inundata de lumina naturala. Vei simti pe loc cum starea ta de spirit te va schimba, in bine desigur.

Aseaza la vedere lucruri cu insemnatate pentru tine

Este unul dintre trucurile la indemana oricui, pentru a transforma o casa in propriul camin. Cu siguranta ai cateva lucruri care iti plac in mod expres, fie pentru ca le-ai primit de la o persoana draga, fie pentru ca, pur si simplu, iti creeaza o stare de bine atunci cand le privesti. Poate fi vorba despre un tablou sau o fotografie, care iti aminteste de cineva sau de un moment special din viata ta. Asaza-le undeva la vedere, astfel incat de cate ori treci pe langa ele sa le observi.

Aceeasi regula se aplica si in cazul obiectelor care te irita sau te trimit cu gandul la un episod trist. Renunta sa le mai pastrezi in casa sau macar nu le expune, pentru a evita sa te incarci pozitiv.

Desigur, dincolo de micile trucuri pe care le poti pune in aplicare in fiecare zi, inainte sa mergi sau cand te intorci de la munca, curatenia si igienizarea spatiului in care locuim sunt absolut necesare. Pana la urma, este vorba despre respectul, interesul fata de propria stare de sanatate. Aici intervenim noi, cu servicii complexe de curatenie, vizand intreaga casa, fara a rata niciun coltisor.

admin administrator

Leave A Comment